Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Путін – паперовий тигр. Візьміть Україну в НАТО». Друг України та експремʼєр Великої Британії Борис Джонсон – про фактор Трампа та три кроки Заходу для перемоги Києва у війні з Росією. Інтервʼю

4 хв читання

Борис Джонсон YES /Пресслужба YES

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон під час 20-ї щорічної конференції YES, Київ, 13 вересня 2024 року. Фото Пресслужба YES

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії тоді ще премʼєр Великої Британії Борис Джонсон був та залишається непохитною стіною у підтримці України на міжнародній арені. За цей час він кілька разів приїздив до Києва та вже не вперше є учасником щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, яку організовує Фонд Віктора Пінчука. Двадцята конференція YES не стала винятком. Forbes Ukraine вдалося поговорити з Джонсоном про його стратегію перемоги над Росією, майбутнє України за можливого президентства Дональда Трампа в США та знищення імперськості Росії.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Розмову скорочено та відредаговано для зрозумілості.

Про фактор Трампа та три кроки до перемоги

У вас хороші стосунки з Дональдом Трампом, і ви – великий друг України, це дуже цінно для нас. Ви впевнені, що Трамп не залишить Україну і завершить війну на сприятливих умовах для України. На чому ґрунтується таке переконання? 

Важливо, щоб у всіх премʼєр-міністрів Великої Британії були добрі стосунки з американським президентом. Маємо добрі стосунки з Джо Байденом і з Камалою Гарріс. Важливо, що ми двопартійні.

Я дружу з Дональдом Трампом. Він розумна людина. Зараз він каже, що зможе закінчити війну дуже швидко.

Як цього досягти? Зробити Україну сильнішою. Для цього треба зробити три кроки: прийняти в НАТО, надати $1 трлн ленд-лізу, дозволити використовувати ракети Storm ShadowATACMS по військових об’єктах в Росії. 

А потім сказати Путіну: «Послухай, все скінчено. Ви зробили жахливу помилку у 2022 році. Цього б ніколи не сталося, якби президентом був Дональд Трамп. Час забиратися з України». 

Цю стратегію ви виклали у колонці на Daily Mail близько двох місяців тому.

Так.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд