Прослухати матеріал
Прослухати матеріал
06:25 хвилин
З літа 2024 року львівські ресторатори згорнули діяльність пів сотні закладів, більшість – відкриті до повномасштабної війни. Чому гастростолиця України переживає не найкращі часи.
Купуйте річну передплату на шість журналів Forbes Ukraine за ціною чотирьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, глибину та силу реального досвіду, ця передплата саме для вас.
«Буде купа закриттів і звільнень», – написав на своїй Facebook-сторінці 22 листопада співвласник ресторанного холдингу !Fest Юрко Назарук. У дописі – заблюрений список 50 закладів Львова, готових до закриття, зібраний через власне дослідження ринку.
«Назв не згадуємо, адже деякі власники не говорять про гостроту ситуації навіть співробітникам», – відповіли на запит Forbes у пресслужбі !Fest.
Попит падає через виїзд тимчасових переселенців зі Львова та активізацію ТЦК з травня 2024-го, каже директорка аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова. Після жвавого зростання почалась протилежна тенденція. «З весни 2022 протягом року відкрилося 150 нових закладів, з середини 2023-го – вже 70», – говорить вона, посилаючись на аналітику консалтингової компанії «Ресторани України». На черзі — масові закриття.
Що відбувається з ресторанкою в місті-хабі для переселенців і бізнесу?
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.