Роман Куций склади /Карасьова Олександра за допомогою Midjourney
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Невідома зірка. Роман Куций – можливо, найбільший власник складів в Україні. Що відомо про засновника Alfa Development Group?

4 хв читання

Обсяг складської нерухомості класів А, В і В- у Києві та області — 1,7 млн кв. м Фото Карасьова Олександра за допомогою Midjourney

У 2024 році Alfa Development Group має ввести в експлуатацію близько 230 000 кв. м складів в Україні. Після цього її загальний портфель перевищить 580 000 кв. м, підрахував Forbes Ukraine. Alfa Development Group заснували майже 20 років тому, йдеться на офіційному сайті, у портфелі – обʼєкти в Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та Кропивницькому. Хто будує склади, які орендують МХП, Rozetka, Suziria і Tedis?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

У квітні 2024 року Alfa Development Group (ADG) очолила перелік найбільших власників складської нерухомості в Україні. В її портфелі – 353 000 кв. м площ, із них 190 000 кв. м – у Київській області, повідомили в компанії на запит Forbes Ukraine. Вона випередила таких знаних гравців, як Dragon Capital Томаша Фіали та «Епіцентр» Олександра і Галини Герег.

У комерційному відділі відмовилися називати власника ADG. Він – непублічна людина, повідомив тоді СЕО компанії Максим Онуфрієнко. ADG повʼязують із підприємцем із Дніпра Романом Куцим, розповіли чотири співрозмовники Forbes Ukraine на ринку нерухомості.

В коментарі Forbes Ukraine співвласник мереж Eva та Varus Руслан Шостак розповів, що знає Куцого. «Це людина, яка займається оптовим бізнесом, його компанія – «Гранд-С», – каже він.

Що відомо про Романа Куцого та його бізнеси?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд