Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Гра в довгу. АМКУ зняв останній бар’єр на шляху до об’єднання lifecell і «Датагруп-Volia». Яким буде новий холдинг та як він змагатиметься з «Київстаром» та Vodafone 

5 хв читання

об'єднання lifecell та «Датагруп-Volia» /колаж Анастасія Решетнік

Олена Кошарна, Ксав'є Ньєль і Михайло Шелемба. Фото: Антон Забєльський, Анастасія Мантач для Forbes Ukraine; JOEL SAGET/AFP via Getty Images Фото колаж Анастасія Решетнік

Дозвіл Антимонопольного комітету (АМКУ) на придбання оператора lifecell створює умови для обʼєднання з провайдером «Датагруп-Volia». Процес почнеться одразу після закриття угоди. Який вигляд може мати майбутній холдинг, що зватиметься DVL Telecom?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Датагруп» – це «проєкт на два роки», – переконував свою дружину у 2016 році Михайло Шелемба, коли йому запропонували очолити провайдера фіксованого інтернету для бізнесу. Його сім’я два роки як переїхала в Дубай, де Шелемба працював у McKinsey. У двох дітей позаду була адаптація до нової країни й вивчення мови, а в дружини-лікарки – іспити, підтвердження кваліфікації й отримання ліцензії.

«Дворічний проєкт» Шелемби затягнувся на вісім років і зрештою став «угодою десятиріччя» загальною сумою щонайменше $650 млн. «Датагруп-Volia» об’єднується із у 4,5 раза більшою компанією lifecell.

Мажоритарним власником об’єднаної компанії з часткою 85% буде французький телеком-бізнесмен та мільярдер Ксав’є Ньєль. 25 липня АМКУ дозволив поглинання оператора. Зелене світло на купівлю «Датагруп» комітет дав ще в березні.

«Це сигнал для всього західного капіталу: Україна fundable, – написав 25 липня у Facebook засновник Ajax Systems Олександр Конотопський. – Бенефіціари цієї угоди – не тільки покупці та продавці. Це весь український бізнес і держава». 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд