АМКУ дозволив купівлю лайфсел /Артем Галкін для Forbes Ukraine
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Інвестуватимемо понад $100 млн на рік». АМКУ погодив «угоду десятиріччя»: французький мільярдер Ксав’є Ньєль придбає lifecell. Який план? Бліц з майбутнім керівником компанії Михайлом Шелембою

7 хв читання

АМКУ дозволив французькому мільярдеру придбати оператора lifecell Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

Французький мільярдер Ксавʼє Ньєль став на крок ближче до утворення в Україні великого телеком-холдингу, куди увійдуть оператор lifecell та провайдер домашнього інтернету «Датагруп-Volia». 25 липня Антимонопольний комітет дозволив покупку. Угоду можуть закрити найближчим часом. Інтервʼю Михайла Шелемби, який очолить обʼєднану компанію.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Після більш ніж пів року розгляду Антимонопольний комітет (АМКУ) дозволив французькому мільярдеру Ксав’є Ньєлю придбати третього за кількістю абонентів оператора lifecell за $525 млн. «Будемо працювати 24/7, щоб остаточно закрити угоду найближчим часом», – каже Forbes CEO провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Воля» та керівник майбутньої обʼєднаної компанії Михайло Шелемба.

Це потенційно найбільша угода десятиріччя разом із покупкою «Датагруп-Воля», дозвіл на купівлю якою АМКУ дав у березні 2024-го. План Ньєля – обʼєднати «Датагруп-Воля» та lifecell у холдинг DVL Telecom. Французу належатиме 85% у компанії, ще 10% – американсько-українському фонду Horizon Capital, який був мажоритарним власником «Датагруп-Воля». Частка Шелемби буде 5%.

Уперше інвесткомпанія Ньєля подала заявку на купівлю lifecell 29 грудня 2023-го. У середині січня 2024-го комітет повернув її через невідповідність документів. Повторна надійшла 23 січня і з того часу перебувала на розгляді. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд