Колекція годинників Patek Philippe Патріка Гетрайда /Alex Teusche for Forbes
Категорія
Життя
Дата

Патрік Гетрайд 50 років збирав унікальні годинники й тепер готовий продати частину з них на аукціоні Christie’s. Як дитяча мрія переросла у колекцію за $300 млн

Колекція Патріка Гетрайда налічує близько 200 годинників Patek Philippe. Фото Alex Teusche for Forbes

Французький підприємець Патрік Гетрайд збираю свою унікальну колекцію годинників більш як 50 років. Тепер він готовий продати 142 із його рідкісних скарбів на аукціоні Christie’s у Гонконгу цього місяця.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Коли Патріку Гетрайду, 69, було 12 і він учився в школі-інтернаті у Швейцарії, проходив повз магазин наручних годинників, мріючи одного дня носити на своїй руці один із дорогих виробів Omega. У 1966-му він запропонував власникові магазину платити 10 франків на тиждень (близько $2 на той час) за омріяний їм годинник із кишенькових грошей. Той погодився, але за кілька місяців Гетрайд зателефонував батьку і благав купити йому той годинник.

Батько Патріка, у якого був шкіряний завод неподалік Тулузи (Франція), погодився. Той перший годинник Omega за 400 швейцарських франків (близько $1400 сьогодні) став першим у колекції хлопця, яка нині налічує майже 600 годинників і яку аукціонний дім Christie’s оцінює більш як у $300 млн. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні