Категорія
Гроші
Дата

Дипломати президента. Колишні топпосадовці з команди Зеленського отримують дипломатичні посади. Чи шкодить це міжнародним відносинам України?

На дипломатичні посади все частіше призначають колишніх топпосадовців з команди президента, а не кадрових дипломатів. Така практика не нова, її використовують й очільники інших країн. Але не в таких масштабах. Чи допомагає це покращити стосунки з партнерами?

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

З початку каденції президент Володимир Зеленський зробив 102 призначення на посаду посла України. А за час повномасштабної війни міжнародна політика стала одним з основних напрямків його роботи. З 24 лютого 2022-го Зеленський оголосив про призначення 33 послів, більшість із них – колишні члени його команди.

«Президент зараз головний дипломат країни», – казав у березні 2023-го Forbes Павло Клімкін, який очолював МЗС за часів Петра Порошенка.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні