Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Кредит від «єОселі» отримали лише 5% від 190 000 заявників. Попит переоцінено? Головне з дискусії між банками і забудовниками

3 хв читання

єОселя житло кредит /Shutterstock

Майже кожен 20-й заявник отримав кредит від «єОселі». Фото Shutterstock

Понад 10 000 українців отримали кредити за програмою «єОселя». Хоча кількість поданих заявок у рази більша. Чому така різниця? Пояснюють топменеджери компанії «Укрфінжитло», Ощадбанку, Укргазбанку, SkyBank, забудовників DIM та «Альянс Новобуд».

Власником квартири за програмою «єОселя» став лише кожен 20-й заявник. Хоча запити на отримання кредиту для купівлі житла подали 190 000 українців, станом на 15 травня банки – учасники програми видали близько 10 000 кредитів, повідомив директор департаменту розвитку партнерських проєктів та альтернативних продуктів в «Укрфінжитлі» Андрій Тарасенко. 

За цей час банки видали кредитів сукупно на 15,9 млрд грн, свідчать дані «Укрфінжитла». Середній розмір кредиту – 1,6 млн грн.

Банки рахують конверсію клієнтів по-іншому.

«Ми отримуємо 10 000 звернень щомісяця і погоджуємо 65% від усіх поданих заявок», – каже директорка департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерія Малахова. Серед тих, хто отримав позитивне рішення, дійсно охочих залишається 3500. Після пошуку житла з цієї кількості лише 20% клієнтів доходять до видачі кредиту, розповідає Малахова.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні