Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Кредит від «єОселі» отримали лише 5% від 190 000 заявників. Попит переоцінено? Головне з дискусії між банками і забудовниками

3 хв читання

єОселя житло кредит /Shutterstock

Майже кожен 20-й заявник отримав кредит від «єОселі». Фото Shutterstock

Понад 10 000 українців отримали кредити за програмою «єОселя». Хоча кількість поданих заявок у рази більша. Чому така різниця? Пояснюють топменеджери компанії «Укрфінжитло», Ощадбанку, Укргазбанку, SkyBank, забудовників DIM та «Альянс Новобуд».

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

Власником квартири за програмою «єОселя» став лише кожен 20-й заявник. Хоча запити на отримання кредиту для купівлі житла подали 190 000 українців, станом на 15 травня банки – учасники програми видали близько 10 000 кредитів, повідомив директор департаменту розвитку партнерських проєктів та альтернативних продуктів в «Укрфінжитлі» Андрій Тарасенко. 

За цей час банки видали кредитів сукупно на 15,9 млрд грн, свідчать дані «Укрфінжитла». Середній розмір кредиту – 1,6 млн грн.

Банки рахують конверсію клієнтів по-іншому.

«Ми отримуємо 10 000 звернень щомісяця і погоджуємо 65% від усіх поданих заявок», – каже директорка департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерія Малахова. Серед тих, хто отримав позитивне рішення, дійсно охочих залишається 3500. Після пошуку житла з цієї кількості лише 20% клієнтів доходять до видачі кредиту, розповідає Малахова.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні