Категорія
Новини
Дата

Airbnb почав скасовувати «благодійне» бронювання житла в Україні через фейкові оголошення

Платформа для оренди житла Airbnb скасовує бронювання квартир іноземцями в Україні, якщо вважає лістинг фейковим. Про це пише Wired.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Причина такого рішення — шахрайські випадки та масове створення нових оголошень на платформі з метою заробітку на благодійності.
  • Зазначено, що після того, як почали надходити бронювання пожертв, деякі господарі створили «привиди» для квартир в Україні, яких не було. У деяких випадках вони можуть взагалі не проживати в Україні. Це суперечить політиці Airbnb щодо фальшивих акаунтів, навіть якщо вони були призначені для збору коштів.
  • У середині березня Airbnb взагалі заблокував можливість новим хостам створювати оголошення в Україні, щоб мінімізувати шахрайство, яке також заважає фактичним українцям отримувати кошти через платформу.
  • Компанія також повідомила, що вона «уважно оцінює» всю лістингову діяльність в Україні та вживає заходів для виявлення шахрайства.

Контекст:

Наразі іноземці забронювали понад 434 000 ночей у Києві, Одесі та Львові, щоб показати солідарність з українцями. За даними Airbnb, ці замовлення зібрали понад $15 млн допомоги. Причому компанія, яка зазвичай бере близько 20% кожного бронювання, відмовилася від своїх комісій в Україні.

Окрім пожертвувань безпосередньо українським господарям Airbnb, люди також можуть робити пожертви на Airbnb.org, який зобов’язався надати безкоштовне короткострокове житло для 100 000 біженців, які тікають з України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні