Категорія
Новини
Дата

Anonymous видалили 65 ТБ даних Росавіації. Відомство переходить на папір

Хакерська група Anonymous видалила 65 терабайтів даних Федерального агентства повітряного транспорту РФ, повідомила група у Twitter. Через атаку Росавіація переходить на паперовий документообіг та пошту.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Anonymous визнала відповідальність за кібератаку на Росавіацію. В результаті атаки у відомства не залишилося даних і їхніх копій, не працює також сайт відомства favt.ru.
  • Група знищила усі документи, файли, дані реєстрації авіасуден та електронну кореспонденцію. Росавіація шукає реєстр авіасуден та авіаперсоналу, передає «Коммерсантъ». У відомстві ймовірно відновили доступ до електронних пошт і сподіваються відновити доступ до сховищ даних.
  • Резервних копій даних немає, тому що російське Міністерство фінансів не виділило на це коштів, повідомило джерело «Коммерсантъ».
  • Відомство перейде на паперовий документообіг, обмін інформацією буде здійснювати через російську або фельдʼєгерську пошту.
  • Атака могла статися через неналежне виконання договірних зобов’язань компанією ТОВ «ІнфАвіа», яка управляє ІТ-інфраструктурою Росавіації.

Контекст

25 лютого міжнародна хакерська група Anonymous проголосила «кібервійну» проти російської влади та президента РФ Путіна. Після початку повномасштабного вторгнення Росії проти України хакери Anonymous зламали російські потокові сервіси та телеканали, атакували сайти російського Міністерства оборони, Кремля, Роскомнагляду, Міністерства закордонних справ та великих державних компаній, оприлюднили базу даних компанії Nestle після її рішення продовжити працювати в РФ, дістали секретні угоди російського Центробанку та виклали перші 30 Гб документів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні