Категорія
Новини
Дата

Apple тестує Apple GPT і розробляє генеративні ШІ-інструменти

Компанія Apple Inc. працює над інструментами штучного інтелекту, які можуть конкурувати із OpenAI Inc., Alphabet Inc. Google, пише Bloomberg. Компанія створює великі мовні моделі та внутрішній чат-бот.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виробник iPhone розробив власну структуру для створення великих мовних моделей – систем на основі штучного інтелекту, за словами джерел. За допомогою цього фонду, відомого як Ajax, Apple також створила службу чат-ботів, яку деякі інженери називають Apple GPT.
  • В останні місяці просування ШІ стало серйозним зусиллям для Apple, над проєктом співпрацювали кілька команд. 
  • Компанія вже впровадила покращення, повʼязані з ШІ, для пошуку, Siri та карт на основі цієї системи. За словами людей, Ajax тепер використовується для створення великих мовних моделей і є основою внутрішнього інструменту в стилі ChatGPT.
  • Додаток для чат-ботів було створено як експеримент наприкінці минулого року невеликою командою інженерів. Його розгортання в Apple спочатку було зупинено через проблеми з безпекою генеративного ШІ, але з того часу було поширене на більшу кількість співробітників. Співробітники Apple використовують його для створення прототипів продуктів. Він також узагальнює текст та відповідає на запитання на основі даних, із якими він був навчений.

Контекст

Apple не єдина, хто використовує цей підхід. Наприклад, Samsung Electronics Co. та інші технологічні компанії розробили власні внутрішні інструменти, подібні до ChatGPT, після того, як виникли побоювання з приводу витоку конфіденційних даних.

Співробітники Apple кажуть, що інструмент компанії, по суті, копіює Bard, ChatGPT і Bing AI і не включає жодних нових функцій або технологій. Система доступна у вигляді веб-програми і має спрощений дизайн, не призначений для публічного використання.

Таким чином, зараз Apple не планує випускати його для споживачів, хоча активно працює над поліпшенням базових моделей.

Приблизно водночас, коли Apple почала розробляти власні інструменти, Apple провела корпоративне випробування технології OpenAI. Це також вплинуло на підписання більшого контракту з OpenAI, яка надає ліцензії на послуги Microsoft, Shutterstock Inc. та Salesforce Inc.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні