Категорія
Новини
Дата

ТРЦ Arricano у Запоріжжі та Кривому Розі передали АРМА. Компанія заявила про спробу рейдерства активів

Компанія Arricano Real Estate PLC заявила, що її активи в Україні намагаються забрати силовим шляхом із використанням впливу на правоохоронні та судові органи, йдеться у заяві директора Маргуса Курма. Напередодні суд вирішив передати в управління АРМА два ТРЦ компанії – City Mall у Запоріжжі й «Сонячна Галерея» у Кривому Розі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія стверджує, що протягом 2023–2024 років її активи в Україні знаходяться під системним тиском з боку силових структур. За словами директора фірми, «опоненти використовують будь-які методи, щоб заблокувати роботу бізнесу та фактично забрати активи компанії».
  • Зазначається, що Arricano дізналася про існування кримінального провадження, а згодом про арешт усіх ТРЦ, у вересні–жовтні 2023 року. 
  • Сторона обвинувачення (Головне управління СБУ у м. Києві та Київській області та Київська обласна прокуратура) підозрює компанію у нібито перерахуванні прибутку від діяльності чотирьох торговельно-розважальних центрів (ТРЦ) в Україні до держави-агресора. 
  • Компанія заперечує це звинувачення і повідомила, що з 24 лютого 2022-го до 16 жовтня 2023-го у компаній групи в Україні були відсутні будь-які перерахування грошових коштів за кордон. 
  • Компанія вважає, що метою дій силовиків є «знищення або відібрання бізнесу, а не розслідування справи», посилаючись на блокування рахунків, а також на намагання передати активи в управління третім особам через АРМА. 
  • «Ми впевнені, що дії силових структур і намагання передати наші активи до АРМА незаконні та непропорційні. Такі дії, очевидно, шкодять інвестиційному клімату в Україні, адже жодна іноземна компанія не буде інвестувати у країну, де маніпулюють законодавством і фактами, щоб забирати бізнес», – заявив Курм.
  • Компанія продовжує оскарження у судах. У разі блокування бізнесу компанія має намір «використовувати всі наявні інструменти щодо міжнародного захисту інвестицій і відшкодування завданої шкоди».

Контекст

Arricano – девелопер торговельних центрів в Україні із європейськими інвестиціями. З 2013 року до 17 січня 2023-го акції компанії були розміщені на Альтернативному ринку інвестицій (AIM) Лондонської фондової біржі.

Arricano Real Estate PLC володіє чотирма торгово-розважальними центрами у Києві, Запоріжжі та Кривому Розі. Крім того, Arricano будує три об’єкти нерухомості та планує додаткові інвестиції в економіку України.

Нещодавно стало відомо, що компанія домовилася про викуп своїх акцій у Dragon Capital Томаша Фіали. Метою угоди було введення в компанію нового американського інвестора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні