Категорія
Новини
Дата

ArcelorMittal вилучив російську руду та вугілля з виробництва сталі

Найбільший європейський виробник сталі ArcelorMittal SA вилучив російську сировину із ланцюга поставок після вторгнення РФ в Україну, повідомляє Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • ArcelorMittal знадобилося три тижні, щоб вирішити, як зупинити потоки. РФ була ключовим постачальником залізної руди та вугілля для доменних печей групи в регіоні.
  • ArcelorMittal купувала 1/5 вугілля у РФ, а також залізну руду у компанії «Металлоінвест» російського мільярдера Алішера Усманова.
  • Диверсифікація поставок залізної руди та вугілля дозволила ArcelorMittal помʼякшити можливі наслідки відмови від російських поставок, але іншим європейським виробникам сталі буде складніше знайти альтернативні поставки. За словами CEO ArcelorMittal SA Вана Поелворда, близько половини вугілля, що споживається сталеливарною промисловістю Європи, надходить з РФ.

Контекст

ЄС обговорює масові запозичення для фінансування енергетичних проєктів, які допомогли б Європі позбутися залежності від російського газу. Декарбонізація збільшить масштаб проблеми, оскільки основний шлях до виробництва сталі з нульовим результатом вимагає великої кількості зеленого водню, який можна виробляти лише за допомогою величезної кількості відновлюваної електроенергії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні