Категорія
Новини
Дата

Азійські фондові ринки впали до 16-місячного мінімуму після повідомлення про пожежу на Запорізькій АЕС — Reuters

1 хв читання

Азійські фондові ринки зазнали тяжких втрат, тоді як ціни на нафту підскочили. На це вплинуло повідомлення про пожежу на Запорізькій АЕС через жорстокі бої між українськими та російськими військами, пише Reuters.

Головні факти:

  • Індекс MSCI Азійсько-тихоокеанського регіону упав на 1,6% — до 585,5. Це найнижчий рівень із листопада 2020 року.
  • Японія втратила 2,4%, Південна Корея — 1,2%, Китай — 0,9% і Гонконг — 2,5%, Австралія — 1%.
  • «Ринки занепокоєні радіоактивними осадами. Ризик полягає в тому, що може виникнути прорахунок або надмірна реакція, і війна затягнеться», — сказав Васу Менон, виконавчий директор інвестиційної стратегії банку OCBC. Ринок не хоче, щоб криза торкнулася більшості європейських країн, додав він.
  • Ціни на нафту підскочили, тоді як днем раніше вони залишалися стабільними. Травневі фʼючерси на нафту марки Brent зросли до $114,23 за барель.

Контекст:

3 березня Колона ворожої техніки в Енергодарі Запорізької області вирушила в напрямку атомної електростанції. З близько 24:00 4 березня на підступах до Запорізької АЕС тривали бої. Окупанти з танків, градів та іншої важкої артилерії упритул розстрілювали енергоблоки найбільшої у Європі Запорізької атомної станції, повідомив згодом міністр енергетики Антон Геращенко.

Внаслідок обстрілів за територією АЕС в учбово-тренувальному корпусі здійнялася пожежа. О 5:20 ранку обстріли припинилися, повідомив мер Енергодару. На Запорізьку АЕС виїхали підрозділи ДСНС. До гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі залучили 40 осіб та 10 одиниць техніки.

Президент Володимир Зеленський поспілкувався про ситуацію на Запорізькій АЕС з Джо Байденом і Борисом Джонсоном. Останній пообіцяв найближчим часом скликати Раду Безпеки ООН.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні