Категорія
Новини
Дата

Банки зароблять сотні мільйонів доларів на виході російських компаній з бірж – Reuters

Міжнародні банки зароблять сотні мільйонів доларів на виключені акцій російських компаній з обігу на західних біржах, пише Reuters з посиланням на джерела. За делістинг банки братимуть комісію.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На делістингу зароблять банки BNY Mellon, JP Morgan, Deutsche Bank та Citigroup, які випускали депозитарні розписки компаній з РФ — «Газпрому», «Лукойлу», «Норильського нікелю», «Роснафти» та інших. За вилучення акцій з обігу банки візьмуть комісію, яка принесе великий дохід.
  • Комісія зазвичай становить 5 центів за кожну розписку. Наприклад, якщо у «Роснафти» 150 млн депозитарних розписок, делістинг для інвесторів може оцінюватися в $7,5 млн.
  • Загальна сума доходу для банків досягатиме сотень мільйонів доларів, зазначають джерела.

Контекст

На початку квітня держдума РФ ухвалила закон, який зобовʼязує протягом десяти днів провести делістинг депозитарних розписок. Закон забороняє розміщувати розписки на цінні папери на іноземних біржах. Власники паперів мають отримати акції російських емітентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні