Категорія
Новини
Дата

Байден зустрівся з Кулебою у Варшаві – запевнив у «непохитній підтримці США»

Президент США Джо Байден 26 березня зустрівся з міністром оборони України Олексієм Резніковим та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Варшаві.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • На зустрічі Байдена з українськими посадовцями також були присутні держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін. 
  • Це перша особиста зустріч президента США з українськими високопосадовцями після початку війни.
  • Байден запевнив, що Україна може покладатися на «непохитну підтримку США». «Ніщо не змусить США відвернутися від України… підтримка лише зростатиме», – переповідає Кулеба слова американського президента.
  • За словами Кулеби, Байден чітко розуміє, що поточна ситуація – «це не війна Росії проти України, це війна тиранії проти вільного світу».
  • Із американськими міністрами Кулеба обговорив закриття американських та європейських портів для Росії, індивідуальні санкції проти всіх політичних діячів Росії та як вплинути на європейські країни, які не хочуть посилити санкції.

Контекст

Байден приїхав у Польщу, щоб 26 березня зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Він також планує виступити з публічною промовою щодо України. 

Американські офіційні особи називають цей виступ головною промовою у Польщі. Байден, зокрема, говоритиме про притягнення Росії до відповідальності через війну в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні