Президент Володимир Зеленський /прес-центр Президента України
Категорія
Новини
Дата

Більше ППО та санкцій. Зеленський озвучив головні теми переговорів у Вашингтоні

Президент Володимир Зеленський Фото прес-центр Президента України

Президент Володимир Зеленський закликатиме надати Україні більше засобів протиповітряної оборони під час переговорів у четвер, 21 вересня, у Вашингтоні, про це він написав у соцмережах. За його словами, необхідно повністю позбавити Росію терористичного потенціалу. Водночас група законодавців-республіканців планує виступити проти нового пакету допомоги від США, пише The Wall Street Journal.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогодні важливі переговори у Вашингтоні. ППО для України – серед топових питань… Більше ППО. Більше санкцій. Більше підтримки для українських воїнів на передовій», – повідомив Зеленський.
  • За даними The Wall Street Journal, у той час як президент України повертається до столиці США, намагаючись заручитися американською підтримкою, група законодавців-республіканців планує виступити проти нового пакету допомоги.
  • У листі, з яким ознайомилось видання, група заявляє, що відхиляє прохання президента Байдена про додаткові $24 млрд на безпеку, економічну та гуманітарну допомогу. Законодавці заявили, що мають стурбованість з приводу фінансування у розмірі понад $100 млрд, уже схваленого Конгресом, поскаржилися на те, що адміністрація підтримує «безстрокові зобовʼязання» перед Україною, і розкритикували те, що, за їхніми словами, є неясною стратегією.
  • Лист підписаний 23 членами Палати представників та шістьма сенаторами, і адресований Шаланді Янг, директору Офісу менеджменту та бюджету США.
  • У той час як Білий дім та двопартійна більшість в обох палатах Конгресу підтримують подальшу допомогу Україні, невеликої групи незгодних буде достатньо, щоб заблокувати або принаймні відстрочити процедурні кроки, необхідні для внесення будь-якого пропозиції щодо фінансування для України.
  • У четвер Зеленський планує зустрітися з президентом Байденом у Білому домі, а також із законодавцями від обох партій на Капітолійському пагорбі. Очікується, що він добиватиметься більшої підтримки України.

Контекст

19 вересня президент США Джо Байден закликав продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Під час його промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку був присутній президент Володимир Зеленський. «Лише Росія несе відповідальність за цю війну», – сказав американський президент, він додав, що світ повинен «протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра». 

Байден готується прийняти Зеленського у Білому домі у четвер, 21 вересня. 

Зеленський також зустрінеться з членами Конгресу, зокрема зі спікером Палати представників від Республіканської партії Кевіном Маккарті, щоб обґрунтувати необхідність збільшення допомоги. Байден вимагає виділити для України додаткові $24 млрд. Конгрес має затвердити додаткове державне фінансування до 30 вересня. Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. Але республіканський опір допомозі зростає. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні