Президент Володимир Зеленський /прес-центр Президента України
Категорія
Новини
Дата

Більше ППО та санкцій. Зеленський озвучив головні теми переговорів у Вашингтоні

2 хв читання

Президент Володимир Зеленський Фото прес-центр Президента України

Президент Володимир Зеленський закликатиме надати Україні більше засобів протиповітряної оборони під час переговорів у четвер, 21 вересня, у Вашингтоні, про це він написав у соцмережах. За його словами, необхідно повністю позбавити Росію терористичного потенціалу. Водночас група законодавців-республіканців планує виступити проти нового пакету допомоги від США, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • «Сьогодні важливі переговори у Вашингтоні. ППО для України – серед топових питань… Більше ППО. Більше санкцій. Більше підтримки для українських воїнів на передовій», – повідомив Зеленський.
  • За даними The Wall Street Journal, у той час як президент України повертається до столиці США, намагаючись заручитися американською підтримкою, група законодавців-республіканців планує виступити проти нового пакету допомоги.
  • У листі, з яким ознайомилось видання, група заявляє, що відхиляє прохання президента Байдена про додаткові $24 млрд на безпеку, економічну та гуманітарну допомогу. Законодавці заявили, що мають стурбованість з приводу фінансування у розмірі понад $100 млрд, уже схваленого Конгресом, поскаржилися на те, що адміністрація підтримує «безстрокові зобовʼязання» перед Україною, і розкритикували те, що, за їхніми словами, є неясною стратегією.
  • Лист підписаний 23 членами Палати представників та шістьма сенаторами, і адресований Шаланді Янг, директору Офісу менеджменту та бюджету США.
  • У той час як Білий дім та двопартійна більшість в обох палатах Конгресу підтримують подальшу допомогу Україні, невеликої групи незгодних буде достатньо, щоб заблокувати або принаймні відстрочити процедурні кроки, необхідні для внесення будь-якого пропозиції щодо фінансування для України.
  • У четвер Зеленський планує зустрітися з президентом Байденом у Білому домі, а також із законодавцями від обох партій на Капітолійському пагорбі. Очікується, що він добиватиметься більшої підтримки України.

Контекст

19 вересня президент США Джо Байден закликав продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Під час його промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку був присутній президент Володимир Зеленський. «Лише Росія несе відповідальність за цю війну», – сказав американський президент, він додав, що світ повинен «протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра». 

Байден готується прийняти Зеленського у Білому домі у четвер, 21 вересня. 

Зеленський також зустрінеться з членами Конгресу, зокрема зі спікером Палати представників від Республіканської партії Кевіном Маккарті, щоб обґрунтувати необхідність збільшення допомоги. Байден вимагає виділити для України додаткові $24 млрд. Конгрес має затвердити додаткове державне фінансування до 30 вересня. Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. Але республіканський опір допомозі зростає. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні