Біткоїн досяг $57 000 вперше з кінця 2021 року /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Біткоїн досяг $57 000 вперше з кінця 2021 року

Getty Images

Біткоїн знову піднявся до рівня $57 000 вперше з кінця 2021 року, чому сприяв попит інвесторів через біржові фонди, а також подальші покупки криптовалюти компанією MicroStrategy Inc, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ціна біткоїна зросла на 32% з початку року, продовживши тривале ралі, яке також підігріло спекулятивний апетит до дрібніших токенів, таких як Ether та Dogecoin.
  • Біткоїн додав 4,4% і досяг $57 039, після чого трохи знизився і торгувався на рівні $56 085 вранці вівторка.
  • За даними Reuters, біткоїн виріс більш ніж на 10% за дві сесії, чому сприяло розкриття інформації в понеділок від криптоінвестора і компанії-розробника програмного забезпечення MicroStrategy, що недавно він придбав близько 3000 біткоїнів за $155 млн. Зараз компанія володіє біткойнами на суму близько $10 млрд.
  • «Ми не очікуємо серйозного відкату біткоїна, враховуючи його прорив і позитивну динаміку в середньостроковій перспективі», – написала Кеті Стоктон, засновник Fairlead Strategies.
  • За даними CoinGecko, сукупна вартість цифрових активів зараз становить приблизно $2,2 трлн у порівнянні з мінімумом $820 млрд у 2022 році, коли FTX та інші криптоплатформи обвалилися.

Контекст

Акції компаній, повʼязаних із криптовалютою, зросли у США. Акції MicroStrategy виросли на 16%, торгова платформа Coinbase Global Inc. зросла на 17%, а майнер Marathon Digital Holdings Inc. підскочив на 22%.

Позитивні настрої поширилися на азіатські акції, повʼязані з цифровими активами, включаючи зростання у вівторок таких компаній, як японська Monex Group та Woori Technology Investment Co. у Південній Кореї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні