Категорія
Новини
Дата

Великий китайський фонд подав заявку на спотовий біткоїн-ETF

Гонконзька комісія з цінних паперів та фʼючерсів (SFC) отримала першу заявку на запуск спотового біржового фонду (ETF) для біткоїну, пише Tencent News

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Заявка на запуск біткоїн-ETF регулятору надійшла від Harvest Hong Kong, гонконгського відділення Harvest, одного з найбільших у Китаї керуючих активами, орієнтованого на ринок ETF. В управлінні компанії є активи клієнтів на загальну суму $3,8 млрд, свідчить інформація на сайті Harvest.
  • SFC «активно працює над прискоренням процесу» затвердження ETF на біткоїн у країні, щоб запустити перший гонконгський фонд після китайського Нового року (10 лютого). 
  • SFC може дотримуватись підходу, аналогічного SEC США, та схвалити кілька спотових ETF для забезпечення рівних умов, пише видання. 
  • Декілька регіональних фінансових інститутів заявили про свою зацікавленість у запуску спотового BTC ETF у 2024 році.

Контекст

У Гонконгу зареєстровано декілька фʼючерсних криптовалютних ETF: CSOP Bitcoin Futures ETF, CSOP Ethereum Futures ETF та Samsung Bitcoin Futures Active ETF. 

У червні 2023 року найбільший банк Гонконгу HSBC офіційно дозволив торгівлю акціями через власні сервіси. 

У серпні 2023 року гонконгська біржа HashKey отримала першу ліцензію на роздрібну торгівлю криптовалютами.

10 січня Комісія з цінних паперів та бірж США повідомила про схвалення 11 заявок на спотові біржові фонди на базі першої криптовалюти. Серед допущених емітентів: Bitwise, Grayscale, Hashdex, BlackRock, Valkyrie, BZX, Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity та Franklin Templeton.

В основі попередніх рішень SEC проти спотових ETF лежав аргумент про те, що жодна регульована біржа не може адекватно контролювати торгівлю біткоїнами таким чином, щоб надійно виявляти шахрайство та маніпуляції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні