Категорія
Новини
Дата

Біткоїн впав до 22-місячного мінімуму і коштує близько $33 000

1 хв читання

У понеділок, 9 травня, біткоїн впав до найнижчого рівня з липня 2021 року. Спад на фондових ринках впливає на котирування криптовалют, які торгуються як більш ризиковані активи порівняно з акціями технологічних компаній. Про це пише Reuters.

Ключові факти

  • Біткоїн впав до $32 763 (станом на 11:00 за Гринвічем).
  • «Я думаю, що криптовалюти все ще класифікуються як ризиковий актив, і подібно до того, що ми бачили з Nasdaq, більшість криптовалют зазнає ударів», – сказав виданню Метт Дібб, головний операційний директор сінгапурської криптоплатформи Stack Funds.
  • Nasdaq минулого тижня впав на 1,5% і втратив 22% з початку року через перспективу стійкої інфляції, що змусить Федеральну резервну систему США підвищити ставку, попри уповільнення зростання.
  • Дібб повідомив, що іншими факторами падіння біткоїна протягом вихідних (у пʼятницю він коштував близько $36 000) були завідомо низька ліквідність криптовалютного ринку. На біткоїн також могло вплинути побоювання інвесторів, що стейблкоін під назвою Terra USD (UST) може втратити привʼязку до долара.

Контекст

У травні біткоїн впав на 13% і втратив більш ніж половину своєї вартості, оскільки в листопаді минулого року досяг рекордного рівня в $69 000.

У березні біткоїн та інші криптовалюти дорожчали на тлі загальної схильності до ризику на світових ринках, а також зростаючої інституційної підтримки криптовалют. Тоді вартість біткоїна фіксувалася на рівні близько $45 000.

Значну частину пожертвувань українські фонди отримують у криптовалютах. Криптоспільнота перерахувала понад $100 млн для України протягом першого місяця війни. Благодійна організація Aid For Ukraine з початку запуску зібрала понад $60 млн у криптовалюті на військові та гуманітарні потреби, повідомляли у Мінцифри. Фонд «Повернись живим» зібрав у крипті $26 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні