Категорія
Новини
Дата

Понад 500 із 700 співробітників OpenAI погрожують звільнитись: вимагають відставки ради директорів та повернення СЕО Сема Альтмана

Сем Альтман, колишній гендиректор OpenAI. /Getty Images

Сем Альтман, колишній гендиректор OpenAI. Фото Getty Images

Понад 500 із 700 співробітників компанії OpenAI підписали листа, в якому йдеться, що вони можуть піти і приєднатися до Сема Альтмана в Microsoft, якщо рада директорів стартапу не піде у відставку і не призначить звільненого напередодні генерального директора назад, пише Wіred.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У OpenAI почався відкритий бунт, кілька сотень співробітників погрожують піти, якщо рада директорів не піде у відставку і не відновить на посаді генерального директора Сема Альтмана разом із співзасновником та колишнім президентом Грегом Брокманом. 
  • «Процес, за допомогою якого ви звільнили Сема Альтмана та виключили Грега Брокмана з ради директорів, поставив під загрозу всю цю роботу та підірвав нашу місію та компанію», — йдеться у листі. – Ваша поведінка ясно показала, що у вас немає повноважень контролювати OpenAI».
  • Серед підписантів листа є Ілля Суцкевер, головний науковий співробітник компанії, якого насамперед звинувачують перевороті у OpenAI проти Альтмана.
  • Незадовго до публікації листа Суцкевер написав у X: «Я глибоко шкодую про свою участь у діях ради директорів. Я ніколи не мав наміру заподіяти шкоду OpenAI. Мені подобається все, що ми створили разом, і я зроблю все, що зможу, щоб возєднати компанію». 

I deeply regret my participation in the board's actions. I never intended to harm OpenAI. I love everything we've built together and I will do everything I can to reunite the company.

— Ilya Sutskever (@ilyasut) November 20, 2023

Контекст

17 листопада рада директорів OpenAI звільнила Сема Альтмана з посади СЕО компанії. Тимчасовим СЕО призначили СТО компанії Міру Мураті.  

Після звільнення Альтмана у відставку також подав співзасновник та топменеджер OpenAI Грег Брокман. Крім того, про звільнення повідомили три старші дослідники OpenAI – Якуб Пахоцкі, Олександр Мадрі та Шимон Сідор.

Рада директорів почала обговорювати повернення Альтмана в компанію під тиском інвесторів і загрозою масового звільнення співробітників. 

Альтман завітав до офісу OpenAI вранці 19 листопада, сказавши, що це буде «перший і останній раз», коли він носитиме гостьовий бейдж

20 листопада стало відомо, що Альтман не повернеться на посаду СЕО OpenAI, обов’язки тимчасового СЕО компанії буде виконувати співзасновник та колишній СЕО стрімінгової платформи Twitch Еммет Шир. Сам Альман приєднається до Microsoft, повідомив СЕО компанії Сатья Наделла.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні