Категорія
Новини
Дата

Через найсильнішу за 60 років спеку в Китаї закрили заводи, які постачають запчастини для Tesla і Toyota

1 хв читання

Китайська CATL, яка є найбільшим у світі виробником акумуляторів для електромобілів, а також Intel опинилися серед компаній, які зупинили свої фабрики в Китаї на шість днів через спеку, пише The Verge.

Ключові факти

  • Китай наказав усім заводам у провінції Сичуань тимчасово зупинити роботу, щоби знизити навантаження на енергосистему, адже через найсильнішу за останні 60 років спеку зросло користування кондиціонерами. 
  • Цей крок стосується заводів, що належать таким компаніям, як CATL, яка постачає акумулятори для Tesla, Foxconn Technology, яка є постачальником Apple, Toyota, Texas Instruments, Volkswagen, Onsemi, та іншим.
  • Влада намагається зберегти електроенергію для житлових будинків у регіоні, адже офіційні особи попередили, що Сичуань переживає «найважчий і найекстремальніший момент» в електропостачанні. Ймовірно, це повʼязано з тим, що регіон залежить від гідроенергетики, внаслідок чого особливо вразливий до аномальної спеки та посухи, які також спустошують водосховища.
  • У кількох містах температура підскочила до 40 градусів за Цельсієм.
  • Через зупинку заводів до 20 серпня ціни на сировину, що використовується для виробництва акумуляторів для електромобілів та сонячних батарей, можуть зрости, йдеться в матеріалі.

Контекст

Сичуань є важливим районом для виробництва напівпровідників та сонячних панелей. Виробники стікаються в регіон, багатий на мінеральні ресурси, за сировиною. Йдеться про полікремній – головний компонент сонячних панелей. Провінція також є важливим центром видобутку літію, який використовується для виробництва акумуляторів для електромобілів та смартфонів.

Деякі аналітики вважають, що тимчасове закриття заводів може призвести до підвищення цін як на полікремній, так і на літій, оскільки пропозиція скорочується. Станом на 17 серпня, лише через два дні після зупинки виробництва, представники галузі підтвердили Bloomberg, що ціни на полікремній справді зросли.

Однак деякі компанії не очікують надто великих збоїв. Згідно з даними Bloomberg, Foxconn, яка виробляє iPad для Apple в цьому регіоні, заявила, що посуха поки не сильно на них вплинула. Тим часом Volkswagen заявив, що не чекає на тривалі затримки з поставками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні