Категорія
Новини
Дата

«Чорт з ними, бо з нами Бог» – Звернення Володимира Зеленського

«Сьогодні українці – символ незламності», – сказав у ранковому Зверненні Володимир Зеленський. Основні тези (2 березня, ранок)

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Почався сьомий день цієї страшної війни. За цей час у нас єдності більше, ніж за 30 років. Учора зранку на Площі Свободи ми всі були харківʼянами. Потім ворог зніс нас усіх ударами по житлових будинках у Бородянці. Вчора ввечері нас всіх бомбили в Києві. І ми всі знову загинули в Бабиному Яру – від ракетного удару

Ким треба бути, щоб зробити таке місце мішенню для ракет? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту. Це вже за межею людяності.

Такий ракетний удар свідчить, що для багатьох людей в Росії наш Київ абсолютно чужий. Вони нічого не знають про нашу столицю. Про нашу історію. Але у них є наказ – стерти нашу історію. Стерти нашу країну. Стерти нас усіх.

Звертаюсь зараз до всіх євреїв світу: хіба ви не бачите, що відбувається? Тому дуже важливо, щоб саме зараз мільйони євреїв по всьому світу не мовчали. У мовчанні народжується нацизм.

Минулого вечора і цієї ночі вони продовжували бити по наших містах. Маріуполь, Харків, Київ, Житомир та інші міста й селища України. Це не може пояснюватися жодною людською причиною. Які ще військові обʼєкти загрожують Росії? Які ще «бази НАТО»? Софійський собор? Лавра? Андріївська церква? Що б вони там не мріяли – Чорт із ними! Бо з нами – БОГ!

За цей час ми обʼєднали Євросоюз вже на новому рівні. Вищому, ніж формальний. Вищому, ніж міждержавний. На рівні звичайних людей.

Нейтральна Швейцарія підтримала санкції Євросоюзу проти російських олігархів, посадовців, проти самої держави та компаній. Ще раз: нейтральна Швейцарія! То чого тоді чекають деякі інші країни?

Який підсумок для Росії? Прапор цієї держави більше не побачать на спортивних турнірах. Сучасна світова культура буде для них тепер закритою. Російські товари прибирають із полиць магазинів по всьому світу. Російські банки відключають від глобальної системи. Російські громадяни втрачають заощадження, втрачають будь-які перспективи. Російські матері втрачають дітей в абсолютно чужій для них країні. Вдумайтеся в це число: майже шість тисяч загиблих росіян!

Рідні мої, настане час, коли ми зможемо виспатися. Але це буде після війни. Після перемоги. У мирі, який нам потрібен.

Я прошу всіх вас берегти своїх близьких. Берегти своїх побратимів. Я захоплююся вами! Увесь світ захоплюється вами! Від голівудських зірок до політиків! Сьогодні ви, українці, символ незламності!

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні