Категорія
Новини
Дата

Долар на міжбанку досяг 29,5 грн. Офіційний курс теж перевищив 29 грн

Курс долара на міжбанківському валютному ринку зріс вище 29,5 грн/$ на тлі новин про можливе запровадження надзвичайного стану по всій Україні. Офіційний курс Нацбанку теж перевищив 29 грн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Долар на міжбанку на торгах у середу дорожчав більше ніж на 50 коп. у порівнянні з вівторком – до 29,55–29,6 грн/$, свідчать дані банків.
  • Курс євро вдень виріс до гривні на 55–59 коп. – до 33,5-33,56 грн/€.
  • На 16:05 котирування гривні до долара на міжбанку встановилися на рівні 29,43–29,48 грн/$; курс гривні до євро – на рівні 33,40–33,46 грн/€.
  • Офіційний курс гривні до долара знизився на 27 коп. – до 29,2549 грн/$.

Контекст

РНБО у середу ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан по всій Україні. У Донецькій та Луганській областях вводити НС неможливо, оскільки там уже діє надзвичайний правовий режим через бойові дії, пояснив секретар РНБО Олексій Данілов.

Надзвичайний стан передбачає встановлення особливого режиму в’їзду/виїзду, обмеження свободи пересування територією; обмеження руху транспорту та його огляд; посилення охорони громадського порядку та стратегічних обʼєктів; заборону страйків та мітингів.

22 лютого президент Зеленський заявив, що в разі широкої ескалації з боку Росії в країні введуть воєнний стан, однак висловив надію, що цього не станеться.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні