Дональд Трамп обрав сенатора від Огайо Джей Ді Венса кандидатом у віцепрезиденти. Що про нього відомо /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Дональд Трамп обрав сенатора від Огайо Джей Ді Венса кандидатом у віцепрезиденти. Що про нього відомо

2 хв читання

Getty Images

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп обрав своїм напарником Джей Ді Венса, молодого сенатора від штату Огайо, пише Financial Times. Рішення Трампа знаменує собою стрімкий зліт для 39-річного Венса, який був вперше обраний до Сенату лише два роки тому.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Трамп оголосив Венса кандидатом у віцепрезиденти у перший день Національного з’їзду Республіканської партії в Мілуокі.
  • Трамп і Венс зʼявилися разом на зʼїзді на першій публічній появі колишнього президента після стрілянини на вихідних. У Трампа була повʼязка на вусі, у яке влучила куля 13 липня на передвиборчому мітингу.
Getty Images

Дональд Трамп Фото Getty Images

Getty Images

Джей Ді Венс Фото Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд
  • За даними «Європейської правди», Ді Венс є найбільшим критиком допомоги Україні. Серед іншого, він пропонував, аби Київ проголосив нейтральний статус, пішов на переговори з Росією і був готовий іти на територіальні поступки. Натомість соратник Трампа закликав США зосередитися на суперництві з Китаєм.
  • Зазначається, що кандидатура віцепрезидента не обовʼязково визначатиме політику майбутнього лідера Білого дому щодо України. Проте вибір Трампа підкреслює панування скептичних до підтримки України настроїв у його оточенні.
  • Трамп підтвердив свій вибір у дописі на своїй платформі Truth Social, заявивши, що вибрав Венса «після тривалих роздумів».
  • Венс, який одного разу назвав Трампа «ідіотом», був одним із найпалкіших прихильників колишнього президента в останні роки.
  • В інтерв’ю Fox News у понеділок увечері Венс захистив свої попередні коментарі з критикою Трампа, заявивши, що той зробив «помилку» і «був неправий». «Я, звичайно, скептично ставився до Дональда Трампа в 2016 році, – сказав Венс. – Але Трамп був чудовим президентом, і він змінив мою думку. Я думаю, що він змінив думку багатьох американців».
  • Венс став відомим у США у 2016 році, опублікувавши мемуари про те, як він зростав у Америці робітничого класу. Він ветеран Корпусу морської піхоти США та випускник Єльського юридичного факультету, працював у венчурному капіталі, перш ніж піти у політику.
  • Чинний президент Джо Байден назвав Венса «клоном Трампа», зазначивши, що він не бачить «жодної різниці» між колишнім президентом і його напарником.

Контекст

Колишній президент США, який випереджає президента Джо Байдена в опитуваннях перед листопадовими виборами, раніше заявляв, що закінчить війну в Україні до своєї інавгурації в січні.

Під час перших теледебатів Трамп розкритикував багатомільярдну військову допомогу Україні, заявивши, що Київ «не виграє війну».

План Трампа щодо України полягав у тому, щоб змусити Київ відмовитися від Криму і Донбасу, писала WP. При цьому в команді експрезидента не прояснили, якою в цьому разі буде доля інших окупованих територій – частини Запорізької та Херсонської областей.

Раніше джерела Reuters повідомляли, що у разі перемоги на президентських виборах Трамп може поставити умову Україні почати мирні переговори з Росією, погрожуючи припиненням постачання зброї

Трамп у межах свого плану із завершення війни в Україні веде з Путіним переговори про те, яку частину окупованої української території може зберегти Москва, написала напередодні Politico з посиланням на свої джерела. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд