Дональд Трамп /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Дональд Трамп за тиждень може втратити 15% своїх статків – Bloomberg

Дональд Трамп Фото Getty Images

Дональд Трамп може втратити левову частку наявних у нього коштів через виплати за двома судовими позовами. Це може зашкодити кандидатові в президенти США, який асоціюється з фінансовим успіхом і багатством, пише Bloomberg

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 26 січня суд Нью-Йорка зобовʼязав Трампа виплатити $83,3 млн письменниці Джин Керролл за позовом про наклеп. Цього тижня очікується рішення у цивільній справі про шахрайство, де від Трампа вимагають повернути $370 млн «незаконного прибутку», який він отримав, приховавши свої статки від банків заради вигідніших умов за кредитами.
  • Раніше мільярдер заявляв, що запаси готівки у нього «істотно перевищують» $400 млн. Bloomberg Billionaires Index оцінює його ліквідні активи приблизно в $600 млн.
  • Як зазначає видання, обидва позови покликані фінансово «покарати» Трампа. Загалом статки Трампа оцінюються в $3,1 млрд. Штраф $450 млн «зʼїсть» 15% цієї суми.

Контекст

Дональду Трампу висунуто звинувачення у 91 кримінальному злочині у чотирьох кримінальних справах, що у сумі може становити до 700 років вʼязниці. При цьому по-справжньому завадити Трампу взяти участь у виборах президента США може лише справа про штурм Капітолія.

Конституція США забороняє обіймати державні посади тим, хто брав участь у заколоті проти Сполучених Штатів. 

Справи проти Трампа є історичним моментом в американській політиці: вперше колишньому президентові було висунуто звинувачення і його можуть притягнути до відповідальності. 

Під час передвиборної кампанії Трамп критикував судові позови і стверджував, що вони є спробою використати суди, аби завадити йому повернутися до Білого дому.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні