Категорія
Новини
Дата

Допомога від Ілона Маска. Компанія Tesla збереже зарплату українців, які поїдуть на війну

Виробник електромобілів Tesla буде щонайменше три місяці виплачувати зарплату українським співробітникам, якщо їх призвуть воювати проти Росії, пише американське видання CNBC з посиланням на внутрішнє листування компанії

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Українські співробітники Tesla, яких попросять повернутися додому, щоб захищати свою країну, отримуватимуть зарплату щонайменше за три місяці відсутності, йдеться в електронному листі, який компанія Ілона Маска надіслала 9 березня співробітникам в Європі, на Близькому Сході та в Африці.
  • З електронного листа не було зрозуміло, чи поширюються ці правила на працівників у Північній Америці та інших країнах.
  • Через три місяці Tesla планує переглянути цю політику. Рішення залежатиме від того, як розгортатиметься російсько-українська війна.
  • У цьому ж листі співробітників Tesla похвалили за те, що вони допомогли аерокосмічній компанії SpaceX, яку також очолює Ілон Маск, запустити в Україні супутниковий інтернет Starlink.
  • Окрім терміналів Starlink Ілон Маск також надіслав в Україну літій-іонні акумулятори Tesla Powerwalls, на яких зможе працювати супутниковий інтернет.
  • Хоча Tesla не має офіційного представництва в Україні, компанія написала в електронному листі, що близько 5000 власників Tesla та інших електромобілів зможуть отримати безкоштовну зарядку для автомобілів на станціях Supercharger в Польщі, Угорщині та Словаччині.

Контекст:

У лютому американський підприємець Ілон Маск надіслав в Україну першу партію терміналів Starlink. Це супутники, що забезпечують інтернет-з’єднання за будь-яких умов у країні.

Друга партія терміналів прибула в Україну 9 березня, написав у Twitter Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У коментарях під постом Маск написав, що надіслав в Україну адаптери живлення для автомобільних запальничок, сонячні батареї та генератори для міст, де електрика недоступна.

Раніше Маск публічно висловив свою підтримку для України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні