Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» повідомила про черговий обстріл своїх підприємств. Обладнання суттєво пошкоджене

Росія 19 жовтня продовжує наносити масовані удари по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. Ще два енергетичні об’єкти «ДТЕК Енерго» зазнали обстрілів, йдеться у повідомленні компанії. За даними Івано-Франківської ОВА, влучання було, зокрема, в Бурштинську ТЕС.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За попередньою інформацією, обійшлося без жертв. Внаслідок удару обладнання підприємств зазнало суттєвих ушкоджень, заявили в компанії. 
  • Розпочати ліквідовувати наслідки і відновлення роботи енергетики зможуть після припинення обстрілів.
  • «ДТЕК Енерго» продовжує робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми в умовах енергетичного терору агресора. Компанія синхронізує свої дії з НЕК «Укренерго», – йдеться у повідомленні.
  • Росіяни влучили в Бурштинську ТЕС на Івано-Франківщині, повідомила очільниця ОВА Світлана Онищук. За її словами, наразі пожежу ліквідовано.

Контекст

18 жовтня вранці від обстрілів повторно постраждали ще два енергетичні підприємства «ДТЕК Енерго». Енергетичне обладнання зазнало серйозних ушкоджень. 

В Офісі президента попередили, що українцям потрібно готуватися до віялових відключень електроенергії через ворожі ракетні удари по великих обʼєктах енергозабезпечення. За словами Тимошенка, на українців найближчим часом чекають «важкі часи» з віяловими відключеннями електроенергії, оскільки Росія поставила за мету залишити країну без світла і тепла.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня внаслідок російських ударів 30% українських електростанцій було зруйновано, що призвело до масових відключень електроенергії по всій країні.

Сьогодні вранці «ДТЕК Енерго» повідомила, що через ворожий обстріл одне з підприємств відключено від енергосистеми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні