Категорія
Новини
Дата

ДТЕК вирішив перестрахуватися і законтрактував 210 000 т вугілля у Польщі. Перші поставки очікуються цього тижня

Компанія ДТЕК Енерго законтрактувала 210 000 т вугілля у Польщі для стабільного проходження тепловою генерацією осінньо-зимового періоду, повідомляє пресслужба компанії. Перші партії палива очікуються вже цього тижня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Контракт на імпорт передбачає постачання енергетичного вугілля впродовж усього опалювального сезону, починаючи з вересня цього року і до березня наступного. 
  • За словами генерального директора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва, для теплоелектростанцій компанії пріоритетним залишається використання вугілля власного видобутку, але додаткові обсяги імпортного палива дозволять підстрахуватися для проходження зими «в умовах війни, непрогнозованих дій ворога та підвищеного навантаження».
  • Згідно із повідомленням, за останні чотири місяці ТЕС компанії наростили відпуск електроенергії на 28% порівняно з аналогічним періодом минулого року. У серпні ж, коли через спеку споживання трималося на рекордних позначках, енергетики згенерували в енергосистему на 35% більше електроенергії, ніж у серпні минулого року.

Контекст

За 8 місяців цього року теплоелектростанції ДТЕК Енерго відпустили майже 9,9 млрд кВт*год е/е. Це еквівалентно середньому споживанню близько 3,3 млн родин протягом року.

24 серпня внаслідок обстрілів РФ постраждала одна з теплоелектростанцій «ДТЕК Енерго». Ця ТЕС зазнавала неодноразових атак раніше. Усього з вересня минулого року енергетичні підприємства «ДТЕК Енерго» були атаковані 34 рази. Внаслідок них 3 енергетиків загинуло, 28 поранені.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні