Категорія
Новини
Дата

Економіка США зросла після падіння два квартали поспіль

Економіка США у третьому кварталі відновилася після шестимісячного спаду, свідчать попередні дані Бюро економічного аналізу Мінторгівлі США. ВВП у третьому кварталі зріс на 2,6% у річному обчисленні після зниження на 1,6% та 0,9% у першому та другому кварталах відповідно. 

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Найбільша економіка світу зросла значною мірою за рахунок скорочення дефіциту торгового балансу. Стримуючим чинником залишається скорочення інвестицій у основний капітал та товарні запаси.
  • Експорт США підскочив, особливо у сфері промислових товарів та матеріалів, а також туристичних та фінансових послуг. 
  • Споживчі витрати зросли, оскільки падіння попиту на автомобілі та продукти харчування було компенсовано витратами на медичні послуги.
  • Водночас інвестиції в основний капітал у житлову нерухомість впали. Причина – зниження обсягів будівництва нових будинків на одну родину та комісійних брокерів.

Контекст

У другому кварталі економіка США скоротилася на 0,9%. Падіння два квартали поспіль формально вважається настанням рецесії. Настання рецесії США фіксує Національне бюро економічних досліджень (NBER). Для NBER рецесією є суттєве скорочення економічної активності в масштабах усієї економіки, що триває кілька місяців.

Голова Мінфіну США Джанет Йеллен пропонувала вважати поточну ситуацію не рецесією, а необхідним уповільненням.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні