Ексголову НБУ Шевченка оголосили в міжнародний розшук /пресслужба НБУ
Категорія
Новини
Дата

Ексголову НБУ Шевченка оголосили в міжнародний розшук

пресслужба НБУ

Колишнього очільника Національного банку Кирила Шевченка оголосили у міжнародний розшук у справі про розкрадання 200 млн грн Укргазбанку, повідомила прессекретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк «Укрінформу».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Колишнього голову Національного банку оголосили у міжнародний розшук у справі розкрадань в Укргазбанку», – сказала вона.

Контекст

Кирило Шевченко очолив НБУ у серпні 2020 року, до цього з жовтня 2014 року обіймав посаду першого заступника, в.о. голови правління Укргазбанку, а з 28 травня 2015-го до 15 липня 2020 року був головою правління банку.

4 жовтня голова НБУ Шевченко подав у відставку. Офіційна причина – за станом здоровʼя, неофіційна – протиріччя з Офісом президента. Учасники ринку та міжнародні партнери України непокояться через можливе зменшення незалежності НБУ. Це важливо, оскільки саме Нацбанк має доступ до «друкарського верстата», контроль над яким прагнуло отримати чи не кожне покоління українських політиків. 

Наступного дня НАБУ і САП повідомили про підозру Шевченку у справі про незаконне виведення 206 млн грн з Укргазбанку у 2014–2019 роках.

Слідство заявило, що викрило організовану групу на чолі з колишнім головою правління Укргазбанку, яка упродовж 2014–2019 років незаконно вивела з фінансової установи 206 млн грн. 

24 жовтня Національне антикорупційне бюро оголосило Шевченка у розшук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні