Категорія
Новини
Дата

Електронна черга для перетину кордону запрацювала на всіх пунктах пропуску

1 хв читання

Електронна черга («єЧерга») перетину кордону повноцінно запрацювала на всіх 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску, повідомила пресслужба Мінвідновлення. Всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до запису в «єЧерга». Загалом в онлайн-черзі очікують на перетин кордону понад 12 000 вантажівок.

Ключові факти 

  • «На вихідних жива черга закінчилась на «Раві-Руській» та «Краківці», отже, всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до «єЧерги», – заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. За його словами, за тиждень дії послуги вже 9500 вантажівок виїхали з України лише за електронною чергою та майже 15 000 водіїв зареєструвалися у системі. 
  • Станом на ранок 15 травня найбільша електронна черга нараховувалася на МАПП «Рава-Руська – Хребенне» – більше 2800 вантажівок. Також понад 2000 транспортних засобів онлайн очікує на перетин кордону через пункти пропуску «Краківець – Корчова» та «Ягодин – Дорогуськ». Рух на останньому вже розблокований.

Контекст

8 травня на пунктах пропуску з європейськими країнами почала роботу електронна черга для перетину кордону.

Завдяки системі «єЧерга» перевізники можуть запланувати час перетину кордону й не витрачати гроші на кількаденний простій. А держава зможе аналізувати транспортні потоки та фіксувати навантаження, зазначають розробники програми. Сервіс також покликаний скоротити черги на пунктах пропуску. «єЧерга» робить процес перетину кордону швидким і прозорим, адже усуває людський фактор і корупційні ризики, пояснили в Мінцифри.

Загалом з часу початку пілотного проєкту «єЧерга» у грудні минулого року на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» до 15 травня кордон за електронним записом перетнуло 96 078 вантажівок, з них на «Ягодині» – 88 000. За цей період у системі зареєструвалися понад 38 000 водіїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні