Категорія
Новини
Дата

Електронна черга для перетину кордону запрацювала на всіх пунктах пропуску

Електронна черга («єЧерга») перетину кордону повноцінно запрацювала на всіх 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску, повідомила пресслужба Мінвідновлення. Всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до запису в «єЧерга». Загалом в онлайн-черзі очікують на перетин кордону понад 12 000 вантажівок.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • «На вихідних жива черга закінчилась на «Раві-Руській» та «Краківці», отже, всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до «єЧерги», – заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. За його словами, за тиждень дії послуги вже 9500 вантажівок виїхали з України лише за електронною чергою та майже 15 000 водіїв зареєструвалися у системі. 
  • Станом на ранок 15 травня найбільша електронна черга нараховувалася на МАПП «Рава-Руська – Хребенне» – більше 2800 вантажівок. Також понад 2000 транспортних засобів онлайн очікує на перетин кордону через пункти пропуску «Краківець – Корчова» та «Ягодин – Дорогуськ». Рух на останньому вже розблокований.

Контекст

8 травня на пунктах пропуску з європейськими країнами почала роботу електронна черга для перетину кордону.

Завдяки системі «єЧерга» перевізники можуть запланувати час перетину кордону й не витрачати гроші на кількаденний простій. А держава зможе аналізувати транспортні потоки та фіксувати навантаження, зазначають розробники програми. Сервіс також покликаний скоротити черги на пунктах пропуску. «єЧерга» робить процес перетину кордону швидким і прозорим, адже усуває людський фактор і корупційні ризики, пояснили в Мінцифри.

Загалом з часу початку пілотного проєкту «єЧерга» у грудні минулого року на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» до 15 травня кордон за електронним записом перетнуло 96 078 вантажівок, з них на «Ягодині» – 88 000. За цей період у системі зареєструвалися понад 38 000 водіїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні