Категорія
Новини
Дата

ЄС створить Трастовий фонд солідарності для відбудови України. Підготовка почнеться невідкладно

Європейський Cоюз вважає за необхідне створити Трастовий фонд солідарності для відновлення України після війни, йдеться у висновку саміту, який відбувся напередодні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Зважаючи на руйнування та величезні втрати, завдані Україні військовою агресією Росії, ЄС підтримає уряд України. Європейська Рада погоджується створити Трастовий фонд солідарності з Україною і запрошує до участі своїх міжнародних партнерів, а також закликає до невідкладного початку підготовки.
  • Європейська Рада закликає до своєчасної організації міжнародної конференції для збору коштів у рамках Трастового фонду солідарності України.
  • Єврокомісія продовжить надавати технічну допомогу, щоб «допомогти Україні провести необхідні реформи».
  • ЄС забезпечить швидку мобілізацію фінансування ЄС для біженців та осіб, які їх приймають.
  • ЄС обіцяє забезпечити безперервне та безперебійне постачання електроенергії та газу в Україну. Безпека українських ядерних обʼєктів має бути гарантована, зокрема, за підтримки Міжнародного агентства з атомної енергії, йдеться у заяві.

Контекст

24 березня в Брюсселі відбулися саміти НАТО, «Групи семи» та ЄС, на яких обговорювали війну РФ проти України. Росія має продемонструвати «серйозне ставлення» до переговорів з Україною, негайно оголосивши перемирʼя. Про це йдеться у заяві НАТО, опублікованій за підсумками екстреного саміту.

Лідери G7 також закликали Росію негайно виконати рішення Міжнародного суду ООН від 16 березня про припинення військових дій та вивести з України свої війська. Режим Олександра Лукашенка у Білорусі закликають уникати подальшої ескалації та не дати використати білоруські війська проти України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні