Категорія
Новини
Дата

ЄС виділить Україні €1 млрд швидкої макрофінансової допомоги. Щодо пакета на €8,8 млрд поки що рішення немає

Європейський Союз виділить Україні €1 млрд макрофінансової допомоги. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Твіттері. Bloomberg пише, що країни ЄС наразі не можуть домовитися про пакет у €8,8 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Сьогодні ми пропонуємо надати Україні €1 млрд», – написала фон дер Ляєн. Вона зазначила, що це «допоможе задовольнити нагальні потреби країни».
  • ЄС продовжить надавати допомогу Україні і підтримуватиме її відбудову в довгостроковій перспективі, написала голова Єврокомісії.

Контекст

Напередодні Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що країни ЄС наразі не можуть домовитися про пакет у €8,8 млрд для України, тому Брюссель запропонував виділити €1 млрд у вигляді швидкої фінансової допомоги.

ЄС підготував такий альтернативний варіант після того, як Єврокомісія не змогла отримати згоду Німеччини на пакет, який передбачав €8,8 млрд позик. 

Як зазначає видання, Німеччина вимагає надати Україні гранти, тобто безповоротну допомогу, замість кредитів. Але уряд Олафа Шольца нібито не погоджується з тим, як пропонується розрахувати та структурувати гарантії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні