Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія розподілить між Україною і Молдовою €26 млн, які призначалися для Росії та Білорусі

Європейська комісія пропонує перерозподілити кошти в межах програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT у країнах Східної Європи – €26,2 млн, які спочатку виділялися на спільні проєкти з Білоруссю та Росією на 2021–2027 роки, будуть спрямовані на аналогічні програми з Україною та Молдовою. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Комісар з політики згуртування та реформ Еліза Феррейра назвала зближення людей, які живуть по обидва боки кордону ЄС, і зміцнення співпраці з Україною та Молдовою «конкретним кроком до зміцнення миру та безпеки в регіоні».
  • Єврокомісія зупинила програми транскордонного співробітництва з Росією та Білоруссю після російського вторгнення до України. Внаслідок перерозподілу коштів фінансування низки програм із Молдовою та Україною зросте на 68% уже цього року.
  • У повідомленні йдеться про те, що це може підтримати розвиток служб охорони здоровʼя, зміцнити інституційний потенціал органів державної влади України та Молдови, розвивати освітні та дослідницькі проєкти, фінансувати схеми соціальної інтеграції та програми професійного навчання для біженців.

Контекст

Раніше Європейська комісія запропонувала Україні нову макрофінансову допомогу до €9 млрд у 2022 році. Кошти будуть виділені на короткострокову перспективу для «наявних потреб, щоб підтримати уряд, державний бюджет».

Україна потребує близько $5 млрд на місяць додаткового фінансування. Наразі можна розраховувати на понад $11,5 млрд, сказав в інтервʼю Forbes представник України у Світовому банку Роман Качур.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні