Категорія
Новини
Дата

Європейські компанії втратили $100 млрд капіталізації через зв'язки з Росією — Bloomberg

Акції європейських компаній, бізнес яких пов'язаний з Росією, подешевшали більш ніж на $100 млрд за час загострення ситуації та війни РФ проти України, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Втрат зазнали 22 компанії з індексу Stoxx Europe 600, яким бізнес у Росії приносить понад 5% виторгу: від золотодобувної Polymetal International до виробника шин Nokian Renkaat Oyj та Raiffeisen Bank. 
  • Деякі акції втратили три чверті вартості із 18 лютого, коли побоювання через загострення ситуації навколо України помітно посилилися.
  • Акції Renault та авіакомпанії Wizz Air подешевшали більш ніж на 20%. Найбільше від розпродажу постраждали європейські банки — індекс Stoxx 600 Banks Index упав майже на 20% порівняно з піком 10 лютого. Raiffeisen Bank втратив майже половину ринкової вартості.
Європейські компанії втратили $100 млрд капіталізації через зв'язки з Росією — Bloomberg /Фото 1

Контекст

Глобальний ВВП до 2023 року скоротиться на 1%, що еквівалентно $1 трлн, через розв'язану Росією війну в Україні. Рівень світової інфляції внаслідок конфлікту збільшиться на 2 процентних пункти у 2023 році, свідчить дослідження британського Національного інституту економічних та соціальних досліджень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні