Категорія
Новини
Дата

Федоров оцінив економічний ефект від запровадження е-лікарняних у 4 млрд грн

1 хв читання

Економічний ефект, який отримано після запровадження електронних лікарняних, оцінюється в близько 4 млрд грн. Українці вже згенерували понад 13,6 млн е-лікарняних, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише «Укрінформ».

Ключові факти

  • «Кілька років тому ми спільно з Міністерством охорони здоров’я запустили електронні лікарняні. Ми оцінюємо в 4 млрд грн економічний ефект, який отримано внаслідок цієї реформи», – наголосив Федоров.
  • За його словами, вже згенеровано 13,6 млн е-лікарняних. «Тобто, зараз купити такий лікарняний неможливо, раніше – це була велика корупційна схема», – зазначив очільник Мінцифри.

Контекст

Україна повністю перейшла на е-лікарняні з 1 жовтня 2021 року. Тепер лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність. На його підставі формується е-лікарняний в Електронному реєстрі листків непрацездатності з урахуванням даних у Реєстрі застрахованих осіб. Інформацію можна переглянути в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні