Категорія
Новини
Дата

Федоров оцінив економічний ефект від запровадження е-лікарняних у 4 млрд грн

Економічний ефект, який отримано після запровадження електронних лікарняних, оцінюється в близько 4 млрд грн. Українці вже згенерували понад 13,6 млн е-лікарняних, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише «Укрінформ».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Кілька років тому ми спільно з Міністерством охорони здоров’я запустили електронні лікарняні. Ми оцінюємо в 4 млрд грн економічний ефект, який отримано внаслідок цієї реформи», – наголосив Федоров.
  • За його словами, вже згенеровано 13,6 млн е-лікарняних. «Тобто, зараз купити такий лікарняний неможливо, раніше – це була велика корупційна схема», – зазначив очільник Мінцифри.

Контекст

Україна повністю перейшла на е-лікарняні з 1 жовтня 2021 року. Тепер лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність. На його підставі формується е-лікарняний в Електронному реєстрі листків непрацездатності з урахуванням даних у Реєстрі застрахованих осіб. Інформацію можна переглянути в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні