Категорія
Новини
Дата

Фінляндія почала блокувати продаж нерухомості росіянам із міркувань безпеки

Фінляндія заблокувала три угоди з продажу нерухомості російським покупцям, повідомляє тамтешнє Міноборони. Йдеться про обʼєкти, розташовані поблизу кордону з Росією, і про те, що їхнє придбання «завадило б захисту територіальної цілісності».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рішення від 17 жовтня, підписане міністром оборони Антті Хакканеном, стосується двох обʼєктів нерухомості в місті Руоколахті та одного в місті Кітее, йдеться в заяві.
  • «Що стосується операцій з нерухомістю в Руоколахті, то одна була здійснена приватними особами, інша – компанією, а угода в Кітее була здійснена приватною особою. Фактичними бенефіціарами є громадяни Росії», – повідомило Міноборони Фінляндії.
  • Новий закон, який набув чинності на початку року, надав владі ширші повноваження щодо припинення угод з нерухомістю з міркувань національної безпеки. пише Bloomberg.
  • Минулого року фінська влада запобігла продажу майна колишнього будинку престарілих у Канкаанпаа на заході країни, поряд із військовим обʼєктом.

Контекст

Торік росіяни становили найбільшу частку закордонних покупців нерухомості у Дубаї, свідчать дані брокерської компанії Betterhomes. Інтерес росіян до житла у Дубаї різко зріс після початку війни в Україні, оскільки РФ зіткнулася з іще жорсткішими санкціями, це допомогло підвищити вартість та кількість продажів квадратних метрів до рекордного рівня.

У період із січня по червень цього року до Таїланду прибуло 791 574 громадянина Росії, що більш як на 1000% перевищує показник за аналогічний період минулого року. Торік половину з проданих у Таїланді вілл скупили росіяни.

Росіяни масово скуповують нерухомість за кордоном. Найбільше – в ОАЕ, Греції та Туреччині. Однією з ключових цілей купівлі нерухомості є набуття статусу резидента. Всі із вказаних країн пропонують або тривалу посвідку на постійне проживання, або громадянство. В Обʼєднаних Арабських Еміратах росіянам видають документ одразу на 10 років. Серед найпопулярніших напрямків для купівлі нерухомості у росіян також опинилися Іспанія, Грузія, Італія та Франція. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні