Категорія
Новини
Дата

Росіяни скуповують нерухомість за кордоном. Найбільше – в ОАЕ, Греції та Туреччині

1 хв читання

Попит на нерухомість в Обʼєднаних Арабських Еміратах зріс у півтора раза за рік, серед росіян ця країна є найпопулярнішою для придбання нерухомості за кордоном, пише «Коммерсантъ» із посиланням на дані брокера Tranio. Друге місце розділили Греція і Туреччина, на третьому – Іспанія. 

Ключові факти

  • Однією з ключових цілей купівлі нерухомості є набуття статусу резидента. Всі із вказаних країн пропонують або тривалу посвідку на постійне проживання, або громадянство. В Обʼєднаних Арабських Еміратах росіянам видають документ одразу на 10 років.
  • Експерти не прогнозують, що попит на таку нерухомість впаде найближчим часом.
  • Наразі на найпопулярніші напрями – Кіпр, Туреччина, ОАЕ – припадає близько 70% угод.
  • В ОАЕ росіяни на нерухомість витрачають у середньому €250 000, у Європі – близько €300 000, у Туреччині – €160 000.
  • Минулого року росіяни били всі рекорди з купівлі нерухомості в Туреччині, але в 2023-му попит на турецьку нерухомість обрушився одразу на 50%, проте він досі вищий за показники дворічної давнини. 
  • Зростає попит і на нерухомість у Європі, незважаючи на закрите небо та складнощі з переказами. У середньому €300 000 росіяни витрачають на купівлю активів Іспанії, які надають право отримати посвідку на проживання на три роки.
  • Водночас в ОАЕ вартість житлової нерухомості збільшилася на 12% і становить приблизно $430 за квадратний метр.
  • Серед найпопулярніших напрямків для купівлі нерухомості у росіян також опинилися Грузія, Італія та Франція. Також швидко зростає попит на азіатські напрями: на 75% збільшилися показники Індонезії, і більш ніж удвічі зріс інтерес до житла в Таїланді.

Контекст

Росіяни становили найбільшу частку закордонних покупців нерухомості у Дубаї минулого року, свідчать дані брокерської компанії Betterhomes. Інтерес росіян до житла у Дубаї різко зріс після початку війни в Україні, оскільки РФ зіткнулася з іще жорсткішими санкціями, це допомогло підвищити вартість та кількість продажів квадратних метрів до рекордного рівня.

У період із січня по червень до Таїланду прибуло 791 574 громадянина Росії, що більш як на 1000% перевищує показник за аналогічний період минулого року. Торік половину з проданих у Таїланді вілл скупили росіяни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні