Категорія
Новини
Дата

Французька Michelin виходить з Росії. Бізнес компанії перейде місцевому керівництву

Французький виробник шин Michelin планує до кінця 2022 року передати свій російський бізнес місцевому топменеджменту, йдеться у пресрелізі компанії. У Michelin заявили про неможливість продовження постачання в «актуальних умовах». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Представництво Michelin у РФ після передачі діятиме як незалежна структура.
  • «Група змушена запланувати передачу всіх своїх операцій у РФ до кінця 2022 року та розглядає можливість передачі контролю над своїми адміністративними, торговельними та виробничими операціями нинішньому місцевому керівництву», – йдеться у повідомленні. 
  • Michelin обіцяє «максимально сприятливі умови для своїх співробітників».

Контекст

У російському підрозділі Michelin працює близько 1000 осіб. Основний актив виробника в РФ – завод із виробництва шин у Московській області. Виробнича потужність заводу становить від 1,5 млн до 2 млн шин на рік, переважно це шини для легкових авто. 

За даними компанії, на РФ припадає 2% від загального обсягу продажу групи та 1% від світового виробництва автомобільних шин. Балансові ризики, повʼязані з відходом компанії з російського ринку, оцінюються в €250 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні