Категорія
Новини
Дата

Google і Facebook вимагатимуть від співробітників пройти вакцинацію. Інакше вони не зможуть повернутися до офісу

Компанії Google і Facebook оголосили вакцинацію обовʼязковою для всіх співробітників, які мають повернутися до роботи в офісі. До подібних кроків вдалися низка державних і приватних компаній через поширення у США штаму COVID-19 «Дельта», пише The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Гендиректор Google Сундар Пічаї сказав, що нову політику буде впроваджено в США найближчими тижнями, а в інших регіонах – у наступні місяці, коли вакцини стануть більш доступними. Виняток буде тільки для людей із підтвердженими протипоказаннями. Пічаї сподівається, що вакцинація дасть понад 135 000 співробітників компанії в понад 50 країнах «більше спокою при відкритті офісів».Утім, поки що не зрозуміло, як Google планує забезпечити дотримання цієї політики, зауважує CNN.
  • Google також заявила, що відкладає повернення своїх співробітників до офісу до середини жовтня. Раніше планувалося повернення до офісів у кінці вересня.
  • Про обовʼязкову вакцинацію у США для співробітників, що бажають працювати з офісу, оголосила і Facebook. При цьому компанія поки що розробляє алгоритм дій для співробітників, які не можуть вакцинуватися за медичними показаннями чи з інших причин.
  • Netflix – ще одна компанія, яка впровадила політику обовʼязкової вакцинації. Утім, наразі прищепитися повинні лише актори і члени знімальної команди, що працюють у США, зазначає Deadline.
  • Минулого тижня Apple заявила, що також відкладе дату повернення до офісу на місяць. За даними Bloomberg, більше половини магазинів Apple будуть вимагати, аби покупці та співробітники носили маски незалежно від вакцинації. Також компанія закликала працівників роздрібних магазинів пройти вакцинацію, але наразі не вимагає цього.
  • Twitter повідомила, що закриває офіси в Нью-Йорку і Сан-Франциско і призупиняє відкриття нових офісів у майбутньому. Закриття офісів носить тимчасовий характер, але нових термінів відкриття немає.
  • На початку цього тижня у США зобовʼязали щеплюватися проти COVID-19 медичних працівників. Також президент США Джо Байден заявив про те, що пройти вакцинацію повинні всі федеральні службовці.

Контекст

Нова політика компаній є реакцією на швидке розповсюдження по всьому світу дельта-варіанту COVID-19. В Україні станом на 28 липня підтверджено 17 випадків зараження коронавірусом штаму «Дельта», повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтервʼю «Українській правді». За попередніми даними, майже кожен із цих 17 виїжджав за кордон. Нині «Дельта» виявлено вже в 132 країнах, і він продовжує мутувати в міру поширення, йдеться в щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ).

Важливі цифри

Станом на 29 липня в Україні від COVID-19 вакцинувалися 3 350 500 осіб. Із них дві дози отримали 1 874 958 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні