Категорія
Новини
Дата

Google зробив ШІ-модель Gemini доступною у більшій кількості країн, серед них і Україна

Google робить доступними ключові функції Gemini для більшої кількості мов і країн, йдеться у блозі компанії. Завдяки оновленню можна буде використовувати можливості Gemini на мобільних пристроях для написання текстів, планування, навчання.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія розширила доступність мобільного додатка Gemini на нові мови та країни світу. З Gemini на телефоні можна використовувати текст, голос або зображення для отримання допомоги. 
  • Google зазначає, що це важливий перший крок у створенні справжнього помічника на базі штучного інтелекту – такого, що розмовляє, мультимодальний і корисний. 
  • Для того, щоб скористатися Gemini на Android, вам потрібно активувати Google Асистент на своєму телефоні і прийняти запрошення спробувати Gemini. В Україні ця функція поки що доступна англійською мовою для голосових запитів, проте українською можна вводити запити текстом.
  • Протягом наступних кількох тижнів компанія надасть доступ до Gemini прямо з додатка Google для iOS. Поки ця функція працює в Україні, якщо в iOS обрано англійську мову у розділі «Мова та регіон».
  • Google також розширює доступність функції Extensions (Розширення) для всіх мов і країн, які Gemini зараз підтримує, включно з українською. За допомогою Розширень Gemini може заощадити час, отримуючи відповідну інформацію з програм і служб Google. 

Контекст

Після приголомшливого успіху OpenAI наприкінці 2022 року з діалоговим чат-ботом ChatGPT, Google прагне показати, що вона також є передовою силою в галузі технологій генеративного штучного інтелекту, які можуть створювати новий текст, зображення чи навіть відео на основі підказок користувача. Все більше компаній експериментують із цією технологією, яку можна використовувати для автоматизації таких завдань, як кодування, узагальнення звітів або створення маркетингових кампаній.

У грудні Google випустила свою модель штучного інтелекту Gemini у трьох версіях, що дозволяє налаштовувати її під поставлене завдання та запускати на будь-яких пристроях – від мобільних пристроїв до великомасштабних центрів обробки даних. 

Gemini – це відповідь Google компаніям Microsoft Corp. та OpenAI, які, на думку деяких експертів, швидше скористалися перевагами нинішнього буму штучного інтелекту, зокрема серед хмарних клієнтів та розробників. Тепер Google прагне заманити цих користувачів у свою екосистему за допомогою більш потужних інструментів. 

У березні стало відомо, що Аpple Inc. веде переговори про вбудовування в iPhone механізму штучного інтелекту Gemini від Google.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні