Категорія
Новини
Дата

Google прийматиме оплату за хмарні сервіси в криптовалюті. Компанія оголосила про партнерство з Coinbase

Техногігант Google та криптобіржа Coinbase на конференції Google Cloud Next оголосили про співпрацю. Клієнти Google незабаром зможуть сплачувати за використання хмарних сервісів криптовалютами, пише CNBC. Своєю чергою Coinbase почне використовувати хмарну платформу Google замість сервісів Amazon.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Служби Google Cloud Platform спочатку прийматимуть криптовалютні платежі лише від кількох вибраних клієнтів, але згодом Google дозволить значно більшій кількості клієнтів оплачувати послуги за допомогою криптовалюти.
  • Платформа Coinbase Commerce підтримує 10 криптовалют, зокрема, Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum та Litecoin. 
  • Google та Coinbase не розголошують умов угоди. Відомо лише, що криптобіржа отримуватиме відсоток від кожної транзакції, яка через неї пройде. 
  • Функція оплати криптовалютами буде доступна на початку 2023 року. 
  • Також Google розглядає використання сервісу Coinbase Prime, який безпечно зберігає криптовалюти організацій та дозволяє їм здійснювати угоди. 
  • Крім того, Google розглядає можливість участі в управлінні криптовалютними активами.
  • Акції Coinbase зросли на 8,4% у вівторок, хоча за останній рік обвалилися більш ніж на 70%.

Контекст

Раніше Google повідомила, що формує команди для розвитку блокчейн-бізнесу та створює інструменти, які сторонні розробники можуть використовувати для запуску блокчейн-додатків.

Таким чином Google хоче запропонувати серверні послуги розробникам, зацікавленим у створенні власного програмного забезпечення Web3, оскільки компанія бореться за частку ринку хмарної інфраструктури проти Alibaba, Amazon і Microsoft.

Google поступається Amazon і Microsoft у хмарних обчисленнях, але цей напрям розвивається швидше, ніж його основний рекламний підрозділ. 

Фінансова директорка Alphabet Рут Порат заявляла, що найшвидше зростання кількості працівників спостерігається в хмарному підрозділі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні