Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск може тимчасово очолити Twitter після завершення покупки соцмережі – CNBC

Гендиректор Tesla і SpaceX Ілон Маск може очолити Twitter на кілька місяців після завершення покупки компанії, повідомили джерела CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ілон Маск нещодавно провів презентацію перед інвесторами, на якій дав фінансові прогнози на основі свого аналізу Twitter, повідомили джерела. Маск вважає, що прибуток Twitter був занадто низьким, і в компанії «занадто багато інженерів, які роблять недостатньо».
  • Маск під час переговорів з банками про часткове фінансування його пропозиції щодо покупки Twitter розмірковував про підвищення фінансової ефективності компанії та згадував про скорочення зарплат гендиректора та членів правління, повідомляли джерела Reuters.
  • Напередодні стало відомо, хто з інвесторів допоможе Маску з покупкою соцмережі. Він отримає загалом $7,14 млрд, випливає з документів, поданих до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC).
  • До перших пайових партнерів увійшли 19 інвесторів. $1 млрд виділив Маску траст співзасновника Oracle мільярдера Ларрі Еллісона, $0,8 млрд надав фонд Sequoia Capital, $0,7 млрд – інвесткомпанія VyCapital, $0,5 млрд – криптобіржа Binance. 

Контекст

Маск публічно не заявляв про плани щодо чинного керівництва Twitter. Джерело Reuters наприкінці квітня говорило, що бізнесмен уже знайшов нову кандидатуру на посаду гендиректора.

Про придбання Twitter за $44 млрд Маск домовився наприкінці квітня. Спочатку для покупки Маск планував взяти у банків $25,5 млрд і ще $21 млрд виплатити із власного капіталу. З урахуванням залученого фінансування від інвесторів Маск зможе зменшити розмір позики і суму, яку він мав внести особисто.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні