Ілон Маск подав до суду на OpenAI і її гендиректора Сема Альтмана /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск подав до суду на OpenAI і її гендиректора Сема Альтмана

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск подав позов проти OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана, стверджуючи, що багатомільярдний альянс виробника ChatGPT із Microsoft поставив під загрозу початкову місію стартапу щодо створення систем штучного інтелекту на благо людства, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Адвокати Маска в позові, поданому до суду Сан-Франциско в четвер, стверджують, що OpenAI Inc. була перетворена на «де-факто дочірню компанію із закритим вихідним кодом найбільшої технологічної компанії у світі: Microsoft».
  • «Під новим керівництвом компанія не просто розробляє, а й удосконалює штучний інтелект для максимізації прибутку Microsoft, а не на благо людства», – сказано в документі.

Контекст

Мільярдер був одним із співзасновників OpenAI у 2015 році, коли вона починала як некомерційна організація, яка прагне безпечно створити «штучний загальний інтелект».

Однак Маск залишив раду директорів OpenAI через три роки, незадовго до того, як стартап створив комерційний підрозділ, через який Microsoft інвестувала близько $13 млрд. Альянс перебуває на розгляді органів з нагляду за конкуренцією у США, ЄС та Великій Британії.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що компанії є «дуже важливими партнерами», але «Microsoft не контролює OpenAI».

OpenAI стала лідером у галузі генеративного штучного інтелекту – програмного забезпечення, яке може створювати текст, зображення та код за секунди, що, на думку аналітиків, вплине на галузі по всьому світу. Інші великі технологічні конкуренти, такі як Google та Amazon, також вкладають значні кошти у створення цієї технології.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні