Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск звільнив розробників Twitter, які його критикували в соцмережі

Новий власник Twitter Ілон Маск, який називав себе «абсолютистом свободи слова», звільнив кількох інженерів компанії, які публічно критикували його у соціальній мережі, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В одному випадку Маск публічно звільнив співробітника прямо у коментарях до його твітів. В іншому випадку колишній співробітник сказав, що його звільнили після того, як той відкрито розкритикував нового власника соцмережі.
  • Інженер Ерік Фронхефер, який працював над додатком Twitter для ОС Android ретвітнув посаду Маска з коментарем, що Маск не розуміє технічної частини додатку Twitter. Мільярдер попросив Фронхефера уточнити, про що йдеться. «Twitter дуже повільний на Android. Що ти зробив, аби це виправити?», – написав він.
  • Після спроби пояснити свої думки у твітах інший користувач запитав Фронхефера, чому він не поділився своїми відгуками у приватному порядку. У свою чергу інженер, який працював у Twitter більше восьми років, відповів, що можливо начальству також варто «Запитувати в приватному порядку».
  • У коментарях до цього треду Маск написав, що Фронхефера звільнено. У свою чергу інженер ретвітнув свою посаду і додав вітальний смайлик, який багато співробітників Twitter використали, коли їх звільняли.
  • Інший інженер Бен Лейб також був звільнений після критики Маска. Він ретвітнув посаду мільярдера, написавши: «Як колишній технічний керівник з інфраструктури тимчасових шкал у Twitter, я можу з упевненістю сказати, що ця людина поняття не має, про що говорить». Пізніше Лейб, який пропрацював у Twitter десять років, підтвердив Bloomberg своє звільнення.

Контекст

Наприкінці жовтня найбагатша людина планети, засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter за $44 млрд та очолив компанію. До цього суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку до 28 жовтня.

Оскільки управління соцмережею перейшло до Маска, гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал залишили керівництво компанії.

За два тижні перебування на чолі Twitter Маск звільнив приблизно половину співробітників та більшу частину керівників. Також він заборонив віддалену роботу і попередив працівників, що компанія може збанкрутувати

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні