Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск не виключає банкрутства Twitter

Новий власник Twitter Ілон Маск у зверненні до співробітників припустив, що компанія може збанкрутувати. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мільярдер зазначив, що «без значних доходів від підписки є велика ймовірність того, що Twitter не переживе майбутнього економічного спаду».
  • Попередження прозвучало через два тижні поле того, як Маск закрив угоду з придбання платформи. За цей час бізнесмен звільнив майже половину із 7500 співробітників і заборонив тим, хто залишився працювати віддалено
  • За даними Bloomberg, у відставку подали два керівники з нової команди Маска – Йоель Рот і Робін Вілер. Раніше про звільнення повідомила голова відділу інформаційної безпеки Twitter Леа Кісснер.
  • У листі Маск, зокрема, вказав на необхідність розвитку сервісу платної підписки Twitter Blue, яка за ціною $8 на місяць дозволить верифікувати аккаунт.

Контекст

Наприкінці жовтня найбагатша людина планети, засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter за $44 млрд та очолив компанію. До цього суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку до 28 жовтня.

Оскільки управління соцмережею перейшло до Маска, гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал залишили керівництво компанії.

Поглинання Twitter дає Маску теоретичну можливість використовувати цю соцмережу для захисту бізнес-інтересів Tesla та SpaceX, а також просувати будь-яких політиків на свій смак, вважає американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма. Він зазначає, що в останні місяці зʼясувалося, що Маск схиляється до республіканської та консервативної позицій. Він заявив, що на користь свободи слова дозволив би Дональду Трампу повернутися в Twitter, і дуже недоречно вліз у питання геополітики – вторгнення Росії в Україну та відносини Китаю з Тайванем.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні