Категорія
Новини
Дата

Інвестиційна компанія KKCG придбала IT-компанію Avenga з офісами в Україні

Європейська інвестиційна компанія KKCG придбала міжнародну IT-компанію Avenga, в українських офісах якої працює 1250 людей. Про це Forbes повідомила пресслужба компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Угода передбачає продаж 100% частки в компанії. Сума угоди не розголошується.
  • Avenga дасть змогу KKCG зміцнити свою присутність на ринках Європи та Північної Америки, йдеться у релізі.
  • «Придбання Avenga як активу, що доповнює нашу наявну портфельну компанію Qinshift, дасть нам змогу ефективно подвоїти нашу присутність у сфері розробки програмного забезпечення на замовлення, водночас залучаючи ІТ-таланти у Польщі, Україні та Аргентині», – цитується в релізі Міхал Томанек, директор з інвестицій KKCG.

Контекст

Створена у 2019 році Avenga – результат численних поглинань. У 2017-му 10-річного польського аутсорсера IT Kontrakt викупили польський фонд Cornerstone Partners та американський Oaktree Capital Management. Інвестиції під їхнім управлінням наразі підтримують діяльність Avenga. За два роки до IT Kontrakt приєднали українську ІТ-компанію Core Value, польську Solidbrain та німецьку Sevenva.

Спеціалізація Avenga – складні ІТ-проєкти і цифрова трансформація корпоративного сегменту. Серед клієнтів – ABB, Allianz, GSK, Santander та Volvo. Із 2020-го виторг зростає на 20–30% на рік, говорив раніше Forbes CEO Avenga Юрій Адамчук. У 2022-му, попри війну в Україні, де базується майже половина команди, топменеджмент очікує аналогічного зростання на рівні 30%.

Загальний штат компанії – понад 3800 людей. В українських офісах працюють 1254 фахівців, свідчать дані DOU станом на липень 2023 року. Компанія посідає 18-те місце у пів сотні найбільших IT-компаній в Україні.

У жовтні 2023-го компанія не підтверджувала і не спростовувала  чутки про імовірний продаж. «Не було жодних внутрішніх комунікацій, щодо цього питання», – відповідала пресслужба компанії на запит Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні