Категорія
Новини
Дата

IT-компанія MacPaw інвестувала $1 млн в інноваційний центр «Промприлад.Реновація» в Івано-Франківську

Українська компанія з розробки застосунків MacPaw інвестувала $1 млн у розвиток інноваційного центру «Промприлад.Реновація», збудованого на місці заводу в Івано-Франківську. Загальна сума компанії в проєкт становить $1,5 млн. Про це йдеться в пресрелізі MacPaw.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Під час війни «Промприлад» став прихистком для команд українських компаній, які через складні умови були змушені переїхати, – цитується засновник і CEO MacPaw Олександр Косован. – Спільно ми хочемо створити такі умови, щоб талановиті й креативні люди залишалися в Україні, а компанії – відновлювали свою діяльність і підсилювали економічний фронт нашої боротьби».
  • Напередодні повномасштабного військового вторгнення Росії частина команди MacPaw переїхала до Івано-Франківська й продовжила працювати в коворкінгу «Промприладу», йдеться в пресрелізі.
  • Кошти спрямують на відновлення корпусів заводу: А, В і В1. Там буде створено центр підтримки бізнесу, офіси інноваційних компаній, коворкінг, центр промоції читання, фудмаркет й артцентр.
  • Ці корпуси планують відновити до кінця 2022 року. «Ціль у 2022 році – побудувати і запустити від 17 000 кв. м до 24 000 кв. м», – розповів керівник «Промприлад.Реновація» Юрій Филюк в інтервʼю AIN.

Контекст

«Промприлад.Реновація» – інноваційний центр площею 38 205 кв. м на базі старого заводу з виготовлення лічильників у Івано-Франківську. 2019 року Филюк остаточно викупив завод у «Кінто», щоб реконструювати корпуси. Пілотний проєкт запустили ще у 2017 році.

Загалом від початку реалізації проєкт залучив $12,5 млн від 1186 приватних інвесторів і компаній з України та світу. Станом на 26 травня залишилося залучити ще $2,5 млн інвестицій, ідеться в пресрелізі. MacPaw вперше інвестував у 2019 році.

2021 року орендарями відновлених корпусів стали 29 компаній. З початком війни 33 бізнеси перевезли свої виробництва та команди в Івано-Франківськ, 12 з них розмістилися безпосередньо на «Промприлад.Реновація», розповів Филюк в інтервʼю AIN. «Також на третій тиждень війни разом з наглядовою радою проєкту ми вирішили відновити будівництво. Оскільки «Промприлад» прийняв на своїй території нові організації та компанії, потреба у створенні додаткової інфраструктури стала нагальною», – сказав він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні