Категорія
Новини
Дата

Ізраїльське таксі Gett пішло з російського ринку

Ізраїльський таксі-сервіс Gett припинив роботу в Росії. Останній день функціонування застосунку для водіїв – 31 травня 2022 року. Про це йдеться на сайті Gett.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Відповідно до рішення глобального офісу Gett 31 травня 2022 року припиняється технічна підтримка, доопрацювання та забезпечення функціонування застосунку Gett у Росії», – йдеться в повідомленні.
  • «Таке рішення викликане цілою низкою причин, які, зокрема, обʼєктивно перебувають поза контролем як глобального офісу Gett, так і російського підрозділу бізнесу, – писала компанія в листі таксопаркам, попереджаючи про зупинку роботи. – Наприклад, відмовою (істотним ризиком відмови) або блокуванням (істотним ризиком блокування) використовуваних у рамках роботи сервісу програм та (або) технічних засобів, що надаються третіми особами, які здійснюють свою діяльність за межами Російської Федерації».
  • Про те, що російський офіс Gett буде реорганізовано, стало відомо у середині березня. Рішення повʼязане з економічними причинами, пояснювала компанія: через політичну ситуацію з Росії пішли багато корпоративних клієнтів, на яких і орієнтувався Gett, і розвивати тут бізнес стало важко.

Контекст

Окрім Росії Gett працює в Ізраїлі, США та Великій Британії. Сервіс засновано 2010 року. Росія забезпечувала близько 17% валового прибутку компанії.

Як пише «Інтерфакс», виторг російської юрособи Gett – ТОВ «Геттаксі Рус» – за підсумками 2021 року становила 4,39 млрд руб., чистий збиток – 674 млн руб.

Раніше Uber – райдшеринговий сервіс – відмовився від співпраці з «Яндекс.Такси».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні